Selecteer een pagina

Sigarenlanden

Nicaragua

Een land wat de laatste jaren niet meer weg te denken is uit de top van sigarenlanden. Eigenlijk is Nicaragua volgens de experts het beste sigarenland ter wereld! Waarom? Het Midden-Amerikaanse land heeft een geweldige klimaat, een vruchtbare bodem en misschien wel het belangrijkste; de juiste mensen om fantastische sigaren te maken. Veel Nicaraguaanse sigarenmakers hebben Cubaanse roots. Mensen die zo weinig vertrouwen hadden in het regime van fidel Castro dat ze hebben besloten hun geluk ergens anders te beproeven waaronder Nicaragua. Wat blijkt: de bodem is er zo vruchtbaar en goed onderhouden  dat de kwaliteit van de sigaren constant en van briljante kwaliteit is.

Voordeel van de sigaren is de prettige prijs. Sigaren uit Cuba zijn duur. Erg duur! Ook Nicaraguanen hebben dure sigaren (Padron) maar de gemiddelde prijs is over het algemeen een stuk goedkoper dan de Cubaan.

Meer informatie

Cuba

Cuba is van oudsher het bekendste sigarenland ter wereld. Sigaren zijn wellicht kenmerkender voor Cuba dan Fidel Castro, Che Guavera en oude caddilacs bij elkaar. Het heeft een lange en rijke historie al ver van te voren dat Columbus in Cuba aan land ging en de tabaksplant mee terug nam naar Europa en het roken daardoor een rage werd. Hierdoor werd de sigaar van groot economisch belang voor Cuba en werd de sigaar het nationale symbool.

Nadat de VS in 1963 het handelsembargo instelde exporteerde Cuba zijn sigaren naar vele andere landen. Tegenwoordig woorden er jaarlijks 200.000 miljoen sigaren gefabriceerd. Ook deze sigaren zijn van goede kwaliteit maar helaas door de vraag tegenwoordig niet zo makkelijk verkrijgbaar meer en relatief duur ten aanzien van andere sigarenlanden.

Meer informatie

Dominicaanse Republiek

Sigaren uit de Dominicaanse Republiek worden wereldwijd goed beoordeeld. Het grote succes van Fuentes’ Opus X heeft hier alleen maar bevorderlijk op gewerkt. Tevens is de tabaksplant een oorspronkelijk gewas op het eiland Hispaniola.

Mede door het embargo op Cuba en de merkbare achteruitgang van de kwaliteit van de Cubaanse sigaren maakten dat er een krachtige industrie ontstond. Dit is de laatste jaren ook zichtbaar en resulteert in steeds hogere posities van Dominicaanse sigaren in het algemeen.

Meer informatie