Selecteer een pagina

Over ons

Wie zijn wij en wat is onze achtergrond? 

Laten we onszelf voorstellen

Aangenaam mijn naam is Nout Pelgrim en ik ben de oprichter en eigenaar van sigarenreizen.nl. Sommige van jullie zullen mij inmiddels wel kennen aangezien ik jaren actief ben geweest in de sigarenwereld. Dit wil zeggen als rayonmanager voor de firma J. van Horssen BV en tevens winkelmanager van de eerste en enige 100% Nicaraguaanse tabakshop ter wereld; Cigaragua in Amsterdam.

Sinds mijn reis naar Nicaragua is er nog meer passie ontstaan voor de longfiller sigaar en het ambacht ervan. Ik ben daarom ook van mening dat als je een echte sigarenliefhebber bent je minimaal 1 keer in je leven een sigarenland met zijn fabrieken en plantages moet hebben bezocht. Hierna zul je elke sigaar nog meer gaan beleven en waarderen.

Waarom?

Ik ben dit bedrijf begonnen nadat ik al jarenlang in de sigarenbranche hoor van sigarenliefhebbers dat ze graag een keer een reis willen maken naar een sigarenland. Om eens “echt” te zien hoe een sigaar gemaakt wordt en wat er allemaal bij komt kijken qua proces.

Maar in de praktijk zijn er weinig mensen die uiteindelijk de stap maken en een reis boeken. Vanaf nu dus niet meer! Aangezien mijn vriendin en ik ervaren (wereld)reizigers zijn heb ik besloten 2 passies te combineren, die van sigaren en reizen. Naast onze gewone reizen verzorgen wij ook groepsreizen op maat.

Pronica organisatie

PRONICA is een organisatie die zich inzet voor de kansarme kinderen in Nicaragua, van ieder product dat voorzien is van een PRONICA sticker gaat een deel van de kostprijs naar Fe Y Alegria, een stichting die kinderen in Nicaragua een scholing en eten geeft. In 2017 hebben de aangesloten Nederlandse winkeliers $ 40.000 kunnen doneren. Een kind een jaar naar school sturen en eten geven kost ongeveer $100 dus dankzij PRONICA, de winkeliers en de consumenten die deze artikelen hebben gekocht kunnen 400 kinderen weer een jaar naar school. Ook Sigarenreizen.nl zal voor elke reis naar Nicaragua een donatie doen.