Selecteer een pagina

Dag 1

Onze prachtige reis begint vanaf het vliegveld Schiphol in Amsterdam vanwaar we vliegen via Panama richting de hoofdstad van Nicaragua genaamd Managua. Managua is naast de hoofdstad tevens de grootste stad van Nicaragua. Hier zullen wij tegen middernacht (lokale tijd) arriveren en opgehaald worden om naar ons hotel te worden vervoerd. Bij het hotel wordt jullie na een lange vliegreis natuurlijk een sigaar en een drankje aangeboden door sigarenreizen.nl.

Dag 2

Na het ontbijt in de ochtend zullen we opgehaald worden door onze chauffeur Don Luis voor deze week en zullen we via de “Pan-American Highway” naar Estelí worden gebracht. Estelí is éen van de belangrijkste sigarenproducerende steden ter wereld. Hier aangekomen checken we in ons charmante en nostalgische hotel “Los Arcos” in voor de aankomende 3 nachten.
Eenmaal ingecheckt zullen we door onze chauffeur naar “Toney’s Farm” worden gebracht voor een heerlijke lunch tussen het de Nicaraguaanse heuvels en de rest van het fantastische landschap. Na de lunch is er de mogelijkheid om per paard een tour te maken door de prachtige heuvels of gewoon lekker rustig bij te komen met een sigaar en een drankje genietend van de rust en de prachtige omgeving. Aansluitend in de avond gaan we heerlijk uitgebreid dineren op “Toney’s Farm”.

Dag 3

Na het ontbijt gaan we beginnen met de 1e rondleiding door de fabriek van Joya de Nicaragua. Joya de Nicaragua is de oudste fabrikant van Nicaragua en heeft een hele rijke historie. In deze fabriek zullen we dieper ingaan op de historie van de tabak en Nicaragua als land.
Na het bezoek aan de school heeft u een vrije middag om even lekker in Estelí rond te struinen of gewoon te relaxen. In de avond zullen we gezamenlijk uit eten gaan in een goed restaurant in Esteli.
Na de rondleiding bij Joya de Nicaragua gaan we voor een uitgebreide lunch naar een restaurant in Estelí. Na de lunch zullen we een school bezoeken die wij ondersteunen met ons Pronica fonds. Zo krijgt u een indruk waar het ingezamelde geld en de donaties allemaal voor worden gebruikt in Nicaragua. (sigarenreizen doneert elke reis een bedrag aan het fonds)

Dag 4

Vandaag gaan we na  het ontbijt naar de fabriek van Plasencia voor een rondleiding door de fabriek. Tevens zullen we een bezoek brengen aan hun plantages en schuren om te zien waar het tabaksblad groeit en droogt.
Onze lunch vandaag zal plaatsvinden op een bijzondere plek, namelijk op de plantage van Plasencia in een mooie boerderij.

 

 

 

In de avond zullen wij een diner hebben in een goed restaurant in Esteli.

 

Dag 5

Deze ochtend na het ontbijt checken we uit ons hotel in Estelí en staat er nog een verrassingsbezoek gepland. 

In de avond gaan we gezellig uit eten in een goed restaurant in Granada en mocht de groep zin hebben gaan we nog op stap.
Na de lunch zullen we in de richting van de historische plaats Granada rijden. Granada is één van de mooiste en oudste steden van Nicaragua. Aangekomen in Granada checken we in bij ons fijne hotel met zwembad voor anderhalve dag lekker relaxen en om bij te komen van alle informatie en indrukken van de afgelopen dagen. (hotelinformatie volgt z.s.m.)

Dag 6

Vandaag is de gehele dag vrij ter eigen besteding. De kans om heerlijk uit te slapen, de hele dag aan het zwembad te liggen met een drankje en sigaar of misschien toch nog een beetje sightseeing te doen.
In overleg zullen we in de avond wederom gezamenlijk dineren in een goed restaurant in Granada.

Dag 6

Op de laatste gehele dag zullen we naar de sigarenfabriek Mombacho Cigars gaan in de prachtige oude historische stad Granada. Deze fabriek is een plaatje om te zien aangezien het zich bevindt in een oud koloniaal pand. Hier krijgen we een rondleiding door de bijzondere fabriek en een tasting met hun “master blender”.
Hierna zullen we gezamenlijk met het team van Mombacho gaan lunchen.
Daarna gaan we eens zelf proberen om te zien of wij geschikt zijn om sigaren te maken. We gaan namelijk onze eigen sigaren rollen!
In de middag gaan we met paard en wagen een tour doen door de oude stad van Granada.

 

Aansluitend hebben we de middag vrij in Granada om de bijzondere gebouwen die je tijdens de tour hebt gezien misschien nog eens wat beter te bekijken, of een andere bestedin

We sluiten deze fantastische laatste volle dag af met een speciaal “rooftop diner” met sigaren op het dak van de Mombacho Cigars fabriek. Met uitzichten over de stad Granada en de vulkaan.

 

Dag 8

 

 

Na het ontbijt hebben we nog even de tijd om aan het zwembad te liggen en te relaxen alvorens onze taxi ons ophaalt en naar het vliegveld van Managua brengt voor de terugreis naar Amsterdam.

 

 

 

 

 

Dit is een voorbeeldreis zoals deze in 2018 is samengesteld.

De all-in* prijs voor deze fantastische reis voor 2019 zal spoedig online staan.

 

 

*zie inclusief en exclusief pagina